How to make: onigiri (rijstballen)
Onigiri, de rijstballen die in iedere bento-box thuishoren! Een bento-lunch is geen bento-lunch zonder onigiri!
Onigiri maken is niet heel moeilijk. hieronder vind je een recept en een filmpje om traditionele onigiri te maken.
Recept: onigiri (voor 4 medium onigiri's)
ingrediënten:
* 1 kopje Japanse rijst(sushirijst of kort korrelige rijst)
* vulling naar keuze(bijvoorbeeld zalm)
* zout
* eventueel nori (gedroogd zeewier)
* eventueel geroosterde sesamzaadjes
* eventueel sausje(sojasaus/wasabi)
Bereiden:
Kook de rijst volgens de verpakking. In Japan wordt vaak een rijstkoker gebruikt, maar gewoon de instructies volgens op het pak werkt ook. Laat de rijst ongeveer 5 minuten afkoelen, tot je de rijst veilig in je handen kan houden maar het nog wel warm is.
Maak je handen vochtig en doe een klein beetje zout op je handen. Leg een schep rijst (wat makkelijk in je handpalm past, bedenk wel dat het ingedrukt wordt) in je hand en maak er een deukje in. Doe daar de vulling in en dek het geheel af met een laagje rijst. Druk de rijst aan en rol het tot een bal in je handen tot alle rijst stevig aan elkaar zit (maar ook weer niet te stevig). Druk de bal tot een ovaal en maak er dan eventueel een driehoek van (dit gaat makkelijk door met je duimen en wijsvingers een driehoek te vormen rond de onigiri.
Rol de onigiri eventueel nog door de sesampitjes en rol er een streep nori omheen. Dip het in de sausjes en klaar. De onigiri's worden koud geserveerd.
Instructie filmpje om onigiri filmpje maken
Weet jij nog leuke en lekkere recepten?
↓Neem contact op via het onderstaande contactformulier!↓
Maak jouw eigen website met JouwWeb